Горещо време с температури до 37°
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2024 08:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горещо време с температури до 37°

/КРОСС/ През деня ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони и Североизточна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Ще е горещо и максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 31°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23°-24°, на север от н. Калиакра малко по-ниска. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°.

В средата на седмицата ще бъде горещо и слънчево. В нощните часове ще е почти тихо, през деня ще духа слаб вятър с променлива посока, най-често от източната четвърт.