Температурите скачат до 39 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юни 2024 12:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Температурите скачат до 39 градуса

/КРОСС/ През нощта ще бъде ясно и тихо. Утре ще бъде слънчево, следобед над северните и планинските райони с незначителна купеста облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Ще се задържи горещо с максимални температури между 34° и 39°, по-ниски по Черноморието; в София - около 34°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е слънчево. Следобед ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 28°-31°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 28°, на 2000 метра - около 20°.

В петък и събота ще бъде слънчево и горещо. Следобед ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

В по-голямата част от страната ще е почти тихо, по Черноморието ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°. (НИМХ)