Корнелия Нинова: Поех отговорност и подадох оставка, и оттам нататък тръгнаха сложни процеси в партията
Секция: Коментари
20 Юни 2024 07:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Поех отговорност и подадох оставка, и оттам нататък тръгнаха сложни процеси в партията

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по БТВ Корнелия Нинова, каза че БСП е получила тежка загуба на изборите. „Поех отговорност и подадох оставка и оттам нататък тръгнаха сложни процеси в партията".

Мислех да не говоря, но приех поканата заради една голяма тревога и съм тук преди всичко да се обърна към членовете на партията, да им дам кураж и увереност, че те са истинската партия и в техните ръце е спасението на БСП, категорично заяви Нинова. „Някъде написаха, че това, което се е случило е дворцов преврат. Но това е дворцов преврат с пешки, защото зад това, което се случва стоят съвсем други сили".

Боли ме, защото БСП е демократичната партия, партия с идеология, последната крепост срещу дълбоката държава и затова искам да направя всичко по силите си и да се обърна към хората, които ни подкрепят да не се поддават на хаос и всякакви твърдения, заяви още Нинова.

Превратът и силите зад него - в тези години се изправих срещу пет много силни и големи групи хора и интереси, обясни Нинова. „Те се обединиха и това, което се свърши с мен е естествения завършек на този сблъсък. Смятам че тези хора сега искат реванш. Става дума за следните групи: Първата група са така наречените „червени барони" в БСП. Втората група са „червените олигарси", ползвайки БСП, за да трупат лично богатство. Третата група е либералното, олицетворявано от Сергей. Те не ми простиха моята битка с джендър идеологията. Четвъртата група е така наречената дълбока и паралелна държава, моделът ГЕРБ, Пеевски."