Дарин Георгиев: Основната задача на „Величие” е да „изсветли” политическите процеси в страната
Секция: Анализи
20 Юни 2024 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дарин Георгиев: Основната задача на „Величие” е да „изсветли” политическите процеси в страната

/КРОСС/ На дневен ред стои кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание. От „Величие" ще останем постоянни в нашата позиция и няма да подкрепим кандидата на ГЕРБ. Вчера също имахме наш кандидат - проф. Юлия Матеева, като това е първият довод да не подкрепим другите представители. Това коментира в студиото на „Здравей, България" депутатът от партия „Величие" Дарин Георгиев. След промените в Конституцията има хипотеза, че председателят на Народното събрание може да стане следващият министър-председател в служебно правителство, обясни той. Според него основната задача на „Величие" е да „изсветли" политическите процеси в страната.

Нашето мнение е, че не трябва да даваме военна помощ на Украйна, за да не бъдем въвлечени в по-висока фаза на войната. Ние ще изобличим какво се случва във „Възраждане", но няма да си служим с обидния език, с който те ни определят, каза още Георгиев.

Той сподели, че цял живот е работил в сферата на сигурността, като е бил в Ирак, Афганистан, Африка, а след това се е занимавал с охранителна дейност в „Исторически парк". Дарин Георгиев е бил и директор по сигурността към ФК „Ботев" (Пловдив).