Русия е свалила 114 украински дрона, 70 от които над Крим и Черно море
Секция: Русия
21 Юни 2024 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия е свалила 114 украински дрона, 70 от които над Крим и Черно море

/КРОСС/ Руските средства за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 114 украински безпилотни летателни апарата, включително 70 над Крим и акваторията на Черно море, 43 над Краснодарския край и един над Волгоградския край, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Същевременно властите в Краснодарския край в Южна Русия съобщиха, че един човек е загинал вследствие на "масирана атака с дронове" в района, предаде Ройтерс. Мишена на нападението са били петролна рафинерия, както и други обекти. Губернаторът Вениамин Кондратиев съобщи в "Телеграм", че работник в котелна инсталация е загинал в резултат на паднали отломки от дрон. Нанесени са щети и на административна сграда в рафинерията.

Според службите за извънредни ситуации атакувани са били три общини. Отломки от безпилотен летателен апарат са паднали върху къща за гости в район Темрюк, но хората са били евакуирани и няма пострадали. На място работят аварийни екипи.

Назначеният от Русия губернатор на град Севастопол на полуостров Крим Михаил Развожаев съобщи, че предприета по-рано украинска атака с дронове е била отразена.