Наводнения в Китай отнеха живота на 47 души
Секция: СВЯТ
21 Юни 2024 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наводнения в Китай отнеха живота на 47 души

/КРОСС/ Най-малко 47 души са загинали в южната китайска провинция Гуандун, където поройните дъждове причиниха исторически наводнения и свлачища, а властите предупреждават за още по-екстремни метеорологични условия в други части на Китай, предаде Асошиейтед прес.

Китайската държавна телевизия съобщи, че 38 души са загинали в окръг под юрисдикцията на град Мейчжоу. По-рано беше съобщено, че 9 души са загинали на други места в Мейчжоу.

Проливните дъждове са предизвикали свлачища, наводнения и срутвания, които са нанесли сериозни щети в осем населени места в окръг Пинюан, където са регистрирани последните смъртни случаи. Най-силните дъждове са паднали в неделя, като средната стойност на валежите е била 199 мм, а в един от градовете са паднали 365,7 мм.

Екстремните метеорологични условия също така разрушиха около 356 километра пътища, повредиха повече от сто моста и наводниха земеделски земи. Преките икономически загуби се оценяват на 502 милиона долара в окръг Цзяолин, а в окръг Мейсян на 146 милиона долара.

През следващия ден в други части на страната също ще има проливни дъждове и екстремни метеорологични условия. Националният метеорологичен център издаде предупреждение за проливни дъждове в няколко южни провинции, както и в отделни места в северната част.