Георги Гвоздейков: С новозакупените вагони предлагаме на пътниците в пъти по-голям комфорт
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2024 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Гвоздейков: С новозакупените вагони предлагаме на пътниците в пъти по-голям комфорт

/КРОСС/ Новият подвижен състав изцяло отговаря на нашите очаквания. Оттук нататък можем да предложим на хората в тези влакове в пъти по-голям комфорт. Това каза в Бургас министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на слизане от първия влак с модернизирания подвижен състав. Транспортният министър беше един от пътниците, пропътувал разстоянието от София до Бургас с новите вагони. С него в композицията пътуваха и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев и управителят на БДЖ-Пътнически превози Венцислав Славков.

Министър Гвоздейков посочи, че новозакупените вагони са най-доброто, което може да бъде направено за железопътния транспорт у нас за толкова кратко време. „Очакваме другата седмица да бъде доставена втората партида от 19 вагона. Разпоредил съм на БДЖ-Пътнически превози да продължат преговорите с „Дойче бан" за закупуване на още вагони", заяви той.

По отношение на времепътуването министърът обясни "пристигахме по-рано от предвиденото на почти всяка гара, но имаме разписание и то трябва да бъде спазено". Той допълни, че има три участъка с доста сериозен ремонт, където скоростта е ограничена до 25 км/ч. „Ако бъдат забързани действията по тези ремонти, можем да постигнем още по-кратко пътуване между София и Бургас по Подбалканската линия", подчерта Гвоздейков.

Относно опазването на вагоните, министър Гвоздейков бе категоричен, че е крайно време хората да променят съзнанието си и да бъдат по-отговорни към общата собственост. „Културата в Европа е друга, но трябва да разберем веднъж завинаги, че ние също сме част от Европа", заяви транспортният министър.

Същата композиция ще отпътува от Бургас за София днес в 16:00 часа. Двата влака ще се движат по този маршрут всеки ден до края на летния сезон.