Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2024 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо

/КРОСС/ Ще бъдем в опозиция и няма да се откажем от реформите.

Това заяви пред БНР Лена Бориславова, депутат от ПГ на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание, и добави:

"Слушаме гласа на нашите избиратели и им обещаваме, че занапред предвидимостта ще е водеща. ... Това, че сега имаме 39 депутати, означава, че избирателите ни искат да ни видят в опозиция в този парламент. Искат да видят, че няма да се почувстват отново предадени и да се чудят защо ни виждат редом до Бойко Борисов. И това е ангажимент, който поемаме към тях. ... С 39 депутати нашите избиратели ни дадоха ясен знак, че виждат нашето място в опозиция, която да противодейства на всякакви опити за отклоняване на България от пътя ѝ и за корупционни практики".

Тя подчерта, че ще работят за връщане на доверието на избирателите си.

Бориславова съобщи, че на 29 и 30 юни ще се проведе Национален съвет на "Продължаваме промяната", на който ще бъдат анализирани резултатите от изборите на 9-и юни:

"Не може да се каже, че носи отговорност само един конкретен човек за решението, което взехме. Просто заради начина, по който ние функционираме и заради енергията и младостта на организацията ни". 

"Взаимодействие с ИТН, ГЕРБ и ДПС, както се очертава да е с третия мандат, няма как да влезем в него. Честно казано не мога да си представя по-отвратителна комбинация. Разбирам защо г-н Борисов е тъжен. От това да те изнудва от една страна Слави Трифонов, а от другата Делян Пеевски, това е най-лошата възможна комбинация, от която нищо хубаво няма да се случи", коментира Лена Бориславова и категорично подчерта, че няма да подкрепят кабинет не само с първия и с втория мандат, но и с третия, който "със сигурност няма да бъде експертен и независим".

По думите ѝ е възможно правителство на ГЕРБ-ДПС-ИТН, "ако се спазарят Борисов, Пеевски и Тошко":

"Няма какво да бягат от тази реалност и да казват, че ако не е с първия, а с третия мандат, то е различно. Няма да е различно".

Според Бориславова броят депутати, които партия "Величие" възнамерява да изключи от парламентарната си група, отговаря на броя на липсващите гласове на ГЕРБ и ДПС за парламентарно мнозинство.