Главчев: До края на годината ще бъде пуснат пътя в едната лента в отсечката Ботевград-Мездра
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юни 2024 11:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев: До края на годината ще бъде пуснат пътя в едната лента в отсечката Ботевград-Мездра

/КРОСС/ До края на годината строителите на отсечката Мездра - Лютидол са поели ангажимент поне едната лента да бъде отворена за движение, обяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Хората работят. За да стане по-добре. Трябва малко да се стиснат зъби. Строителите поеха ангажимент до края на годината най-късно да бъде пуснат пътят", заяви Главчев.

Той допълни, че едното платно вече е готово.

"Ще бъде пуснато движението в една лента от Ботевград към Мездра. Да стиснем всички зъби, извинявам се за израза, за да се случи нещо хубаво", каза Главчев.

До края на годината строителите на отсечката Мездра - Лютидол и пътен възел Новачене са поели ангажимент поне едната лента да бъде отворена за движение, обяви служебният министър-председател Димитър Главчев, който заедно със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова проверяват необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности на отсечката.

Виолета Коритарова заяви, че абсолютно е било наложоително да се затвори пътят, за да се довършат съоръженията по него.

"Нямаше друг вариант. Нашата цел беше по-рано да затворим. Направихме обстойни анализи. Няма как да осигурим безопасност на пътуването и едновременно безопасност за строителните работници", заяви Коритарова.

И двамата допълниха, че ще има санкции, ако има забавяне в планувания ремонт. Но увериха отново, че се надяват да не се стига до тях.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по участъка Мездра - Лютидол - пътен възел "Новачене" се ограничава от 24 юни за довършване на разширението на път Е-79. От АПИ се извиниха за причиненото неудобство на шофьорите и на гражданите, през чиито населени места ще преминава транзитният трафик. Според предоставената информация обходният маршрут за автомобили до 3,5 т е път III-1004 - Паволче - Челопек - с. Лютиброд - Елисейна - Своге - околовръстен път на София и обратно.

Движението по трасето беше спряно в понеделник и предизвика поредица от протести в Монтанско.