„Патриархът на България“ – специална програма в ефира на bTV на 30 юни
Секция: Православие
27 Юни 2024 20:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Патриархът на България“ – специална програма в ефира на bTV на 30 юни

/КРОСС/ Изборът на новия патриарх на Българската православна църква ще бъде проследен със специална програма в ефира на bTV в неделя, 30 юни. През целия ден зрителите ще могат да проследят избора на новия духовен водач на България и ще се докоснат до истории за вярата и надеждата.

Специалното студио на медията „Патриархът на България" ще започне в 07:30 часа с Жени Марчева и изнесен водещ Митьо Маринов. Двамата, заедно с гостите и репортерите на bTV, ще търсят отговори на въпросите за бъдещето на Българската православна църква и как тя посреща предизвикателствата на XXI век. С помощта на кореспондентите в страната ще чуем мненията на вярващи хора в трите големи български манастира - Бачковски, Троянски и Рилски, и ще проследим избора и в трите епархии на издигнатите кандидати - Видин, Враца и Ловеч.

В 12:00 часа ще има удължена едночасова емисия на bTV Новините с водещи Иван Георгиев и Лиляна Боянова. Репортерите на bTV ще бъдат през целия ден по места, за да проследят патриаршеския избирателен църковен събор от Синодалната палата, тържествената лития и интронизацията на новоизбрания патриарх.

В 13:00 часа ще започне втора част на специалното студио „Патриархът на България" с водещ Гергана Венкова, когато се очаква с празничен звън да бъде оповестено името на новия духовен водач на Българската православна църква.

Публицистичното предаване „120 минути" ще бъде по изключение с начален час 16:00 и ще проследи встъпването в длъжност на новия патриарх и молебена за здраве в катедралния храм „Св. Александър Невски".

В централната емисия на bTV Новините в 19:00 часа Иван Георгиев и Лиляна Боянова ще обобщят как е преминало духовното тържество на Българската православна църква.

Кой ще бъде новият патриарх на България - врачанският митрополит Григорий, видинският митрополит Даниил или ловчанският митрополит Гавриил, гледайте в специалната програма на bTV в неделя.