Следобед се очакват горещини
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юни 2024 07:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Следобед се очакват горещини

/КРОСС/ В неделя ще бъде слънчево, следобед - горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт.

Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°, в София - около 32°., съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, в следобедните часове ще се понижи.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.

И в понеделник ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност, вероятността за валежи е малка. Ще е почти тихо или със слаб югоизточен вятър. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 33° и 38°. Във вторник, с обръщане на вятъра от северозапад, ще започне да прониква относително хладен въздух, а въздушната маса над Западна и Централна България ще се лабилизира.

Там ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има повишена вероятност на отделни места валежите да са интензивни и значителни по количество. На изток все още ще е предимно слънчево и горещо, с максимални температури до 36-38°; в северозападните райони дневните ще са 23°-26°.