TV1000 сезон на Том Круз
Секция: Шоубизнес
30 Юни 2024 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
TV1000 сезон на Том Круз

/КРОСС/ Всеки петък, събота и неделя в 22:00 ч. през юли TV1000 чества легендарната кариера на Том Круз.

Роден на 3 юли 1962 г. като Томас Круз Мапотър VI този човек е една от най-емблематичните звезди на Холивуд в цялата му кино история.

Наслаждаваме се на многото му изпълнени с екшън роли като тези във „Война на световете", „Джак Ричър" и целия франчайз „Мисията невъзможна", включително „Мисията невъзможна: Режим Фантом" и „Мисията невъзможна: Разпад". Отдаваме също почит на неговата забележителна актьорска приспособимост в „Съучастникът", „Дни на грохот", „Ванила скай" и „Специален доклад". С три награди „Златен глобус", четири номинации за „Оскар" и много други отличия, изпълненията на Круз оставят значителна следа в света на киното.

В края на месеца вижте една от най-обичаните сай-фай поредици в историята на киното със „Стар Трек", „Стар Трек: Пропадане в мрака" и „Стар Трек: Отвъд", а междувременно филмотечният канал предлага по нещо за любителите на всеки жанр - от вечния романс „Мръсни танци" през - на 4 юли от 21:55 и на 27 юли от 19:55, през трилъра „Супер 8" на Джей Джей Ейбрамс - на 18 юли от 22:00 - до номинирания за Teen Choice Award „Бъмбълби" - на 2 юли от 19:30.


Джак Ричър
Събота 6 юли в 22:00 ч.

Жанр: Екшън/ мистерии/ трилър
Режисьор: Кристофър Макуори
В ролите: Том Круз, Розамунд Пайк, Ричард Дженкинс
Оригинално заглавие: Jack Reacher
Година: 2012
Държава: САЩ

Бившият военен следовател Джак Ричър изскача на големия екран от страниците на бестселъра на Лий Чайлд в експлозивния трилър, който критиците наричат „превъзходен". Когато е извършено неописуемо престъпление, всички доказателства сочат към заподозрения в ареста, който предлага една-единствена бележка в защита: „Повикайте Джак Ричър!" Законът има своите граници, но Ричър няма, когато битката му за истината го изправя срещу неочакван враг, умел в насилието и криещ тайна.


Мръсни танци
Четвъртък 4 юли в 21:55 ч.

Жанр: Драма/ музикален/ романтичен
Режисьор: Емил Ардолино
В ролите: Патрик Суейзи, Дженифър Грей, Джери Орбах
Оригинално заглавие: Dirty Dancing
Година: 1987
Държава: САЩ

1963 г.: През 1963 г. 17-годишната „Бейби" Хаусман прекарва лятото със семейството си в курортен хотел в Кетскилс и е отегчена до сълзи. Една вечер „Бейби" се натъква на тайно събиране на служители от хотелския персонал, където те се наслаждават на абсолютно неподходящи за абитуриентски бал танци. „Бейби" е особено поразена от хубавеца Джони Касъл, танцьор в шоуто на курорта. Когато Пени, танцовата партньорка на Джони, се оказва бременна след връзка с един от сервитьорите, „Бейби" предлага да научи нейните стъпки и да я замести.


Супер 8
Четвъртък 18 юли в 22:00 ч.

Жанр: Екшън/ мистерии/ научна фантастика
Режисьор: Джей Джей Ейбрамс
В ролите: Ел Фанинг, Ей Джей Михалка, Кайл Чандлър, Джесика Тък
Оригинално заглавие: Super 8
Година: 2011
Държава: САЩ

Лятото на 1979 г. е и група приятели в малко градче в Охайо се заемат да направят филм за зомбита. Докато снимат филма си „Супер 8", Джо Ламб и приятелите му стават свидетели на влакова катастрофа и - след като едва се измъкват - скоро откриват, че инцидентът не е случаен. Необичайни изчезвания и необясними събития започват да се случват в града малко след това. Местният помощник-шериф Джаксън Ламб се опитва да разкрие истината, но тя е по-ужасяваща, отколкото някой от тях би могъл да си представи...

 

Рубрика: Стар Трек - 1-ва, 2-ра и 3-та част
От понеделник 29 юли до сряда 31 юли в 22:00 ч.

Опреснете познанията си по клингонски, докато пътуваме през този месец към далечна галактика с Кърк, Спок и всички останали. В „Стар Трек" Неро идва от бъдещето, за да отмъсти на Федерацията и съперниците Кърк и Спок трябва да работят заедно, за да му попречат да унищожи света, който познават.

В „Стар Трек: Пропадане в мрака" Кърк е понижен до първи офицер и той и екипажът се изправят срещу безмилостен ръководител, известен като Хан, който обявява еднолична война на Федерацията.

И накрая в „Стар Трек: Отвъд" корабът „Ентърпрайз" попада в засадата на Крал, безмилостен заклет враг на Федерацията. При аварийно кацане в неизследван враждебен свят, капитан Кърк, Спок и екипажът са в надпревара с времето, за да спрат смъртоносната армия на Крал да предизвика всеобща галактическа война. Телепортирай ни, Скоти