Наш хирург-офталмолог бие рекорди с 2000 операции годишно
Секция: Здраве
30 Юни 2024 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наш хирург-офталмолог бие рекорди с 2000 операции годишно Управителят на очна болница „ПЕНТАГРАМ" д-р Веселин Даскалов с престижна номинация

/КРОСС/ Най-бързият хирург-офталмолог, който годишно извършва над 2000 операции - д-р Веселин Даскалов, е финалист за деветото издание на годишните BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, съобщават организаторите от Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.

Превенцията е най-доброто лечение - това е мотото на събитието, което ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia.

Пациентите често наричат д-р Даскалов „магьосникът", защото успява да се справи и с най-предизвикателните случаи. Друг негов отличителен белег е невероятната памет за здравословните проблеми на пациентите му. Освен изключително уважаван заради открития и честен подход в контакта си с пациентите, той никога не дава празни обещания и не предприема интервенции, за които не е сигурен, че имат потенциала да решат проблема на пациента.

„В съвременния свят, в който медицината все повече се превръща в бизнес, хората имат нужда от лекар, на когото да се доверят, че ще направи за тях най-доброто, а не най-изгодното за него самия", споделя философията си известният офталмолог.

Д-р Даскалов се дипломира като лекар през 1987 г. в Медицинска академия-София и е специалист е по очни болести от 1990 г. Две години работи като научен сътрудник в УМБАЛ „Царица Йоанна", София. От 1992 г. е асистент към Катедрата по офталмология в УМБАЛ „Александровска", в Клиниката по очни травми и витреоретинална хирургия. От 1999 г. е главен асистент в същата катедра. В УМБАЛ „Токуда Болница София" е от самото начало, където ръководи Отделението по офталмология до май 2012 г.

В момента е управител и поема най-тежките случаи в Специализирана очна болница „ПЕНТАГРАМ" в София.
Специализирал е в Moorfields Eye Hospital, Лондон, Великобритания, Klinik fuer Augenheilkunde, Universitaetsklinikum Regensburg, Германия, Chibanishi-General Hospital, Kanegasaku Matsudo city, Япония.
Лекарската му практика на офталмохирург включва оперативно лечение на катаракта, глаукома, отлепване на ретината, очни травми, диабетна ретинопатия, заболявания на макулата, както и трансплантации на роговица (кератопластика), рефрактивна лазерна хирургия и детска офталмолохирургия. Неговото хоби е да оперира.

Освен златни статуетки и почетни грамоти призьорите ще получат и специални подаръци от БЮТИ ИМПОРТ ЕООД - официален вносител на немската козметика BIODROGA за България. Брандът включва BIODROGA Bioscience Institute - професионална козметика от висок клас, и BIODROGA Medical Institute - професионална медицинска козметика.

Партньори на събитието са: Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници и други.