Костадинов: След избора на патриарх русофобската либерално-"демократична" общност изпадна в истерия
Секция: Коментари
01 Юли 2024 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадинов: След избора на патриарх русофобската либерално-"демократична" общност изпадна в истерия

/КРОСС/ "Веднага след избора на новия ни патриарх русофобската либерално-"демократична" общност изпадна в истерия. Хора, никога изповядвали се, невземали причастие, които не знаят с коя ръка да се кръстят, с колко пръста да се кръстят, къде се палят свещи за живи и умрели в храма и най-паче незнаещи къде е входът на храма, изведнъж зареваха как щели да си сменят конфесията и да напускат църквата. Само че, обяснете ми - как е възможно атеист да си смени конфесията, и може ли да напуснеш църква, чийто праг не си прекрачвал?

От друга страна, духовни лица, просветени във вярата, открито заявиха, че смятат да напуснат Българската патриаршия и да отидат към историческия архивраг на нашата църква, Турската (т.нар. вселенска) патриаршия. Е каква стана тя? Русофобите, които обвиняваха и не спират да обвиняват мнозинството от българския народ, че било предателско, след като не мрази Русия, изведнъж показаха истинската си същност - на удавени в омраза към всичко българско еничари-чуждопоклонници. Добрата новина тук е, че само двама духовници са заявили подобно национално предателство.

От друга страна, трябва да благодарим на русофобските предатели. Не всеки разбра колко голяма е заплахата за нашата църква от страна на фанариотите и гъркоманите в нея, които открито лелеят за "завръщане" към Турската патриаршия и за унищожаване на българската църковна независимост.

След вчерашния ден и омразата към църквата ни, демонстрирана от русофобските еничари, вярвам, че няма българин, който да не е разбрал каква огромна заплаха ни грозеше, и която, Слава Богу, преодоляхме.

Ето защо вчера беше вторият Български Великден, или, както сполучливо се изрази проф. Дарина Григорова, църковният Трети март. Църквата ни показа, че е по-мъдра от държавата ни.

Сега остава само държавата ни да се поучи от църквата.", написа Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.