Талантливата актриса Биляна Петринска и нейните запомнящи се роли
Секция: Шоубизнес
01 Юли 2024 20:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Талантливата актриса Биляна Петринска и нейните запомнящи се роли

/КРОСС/ Дългоочакваният филм „Гунди - Легенда за любовта" тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция", а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.

Продукцията проследява живота на големия спортист - от срещата му с Величка Маркова - Лита до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа.

В ролята на Марена, майката на Лита, е талантливата актриса Биляна Петринска.

Тя е актриса от трупата на Народния театър. Завършила е театрален колеж „Любен Гройс" през 1994 г. в класа на проф. Елена Баева. Има десетки роли в киното и театъра. Снима се и в телевизионни сериали, като едни от тях са „Тя и той", „Кафе пауза" и втори сезон на „Клиника на третия етаж". През 2013 г. играе една от главните ролите в сериала „Секс, лъжи и телевизия: Осем дни в седмицата". Има запомнящи се роли в "Пуканки", "Паметта на водата", "Домът на Бернарда Алба".

Петринска започва да се занимава с озвучаване през 2004 г. първоначално с единични филми в нахсинхронния дублаж. Първият филм, за който дава гласа си, е на д-р Лиз Уилсън (изиграна от Дженифър Лав Хюит) в двата филма на „Гарфилд".

Актрисата има номинация за "Аскеер" 1998 за изгряваща звезда, Икар 1998 за главна женска роля за ролята на Софрона и награда „Дионисий`95" за главна женска роля за ролята на Милкана в „Майстори".

За участието си във филма „Гунди - легенда за любовта" тя споделя, че за нея това е било изключително щастие и отговорност. Но в същото време и забавление, защото „когато се забавляваш винаги се отразява на продукта", смята актрисата.

„За мен нямаше нищо трудно в процеса на снимане, защото всеки си беше на мястото", каза още тя.

Тя споделя, че е впечатлена от Павел Иванов, който влезе в ролята на Гунди. Половин година той е играл футбол с младежите на Левски. Свалил много килограми за да влезе във формата на Георги Аспарухов.

Актрисата казва, че за нея това е бил един от най-добрите снимачни периоди, тъй като филмът е за човека легенда, характер, който стои зад името Гунди.