Нидерландия надигра Румъния с 3:0 по пътя към четвъртфиналите, а Турция победи Австрия с 2:1
Секция: СПОРТ
03 Юли 2024 07:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нидерландия надигра Румъния с 3:0 по пътя към четвъртфиналите, а Турция победи Австрия с 2:1

/КРОСС/ Нидерландия продължи успешно пътя си на UEFA EURO 2024, след като снощи в предпоследния осминафинал от турнира елиминира Румъния с 3:0 в Мюнхен. Коди Гакпо и Донил Мален на два пъти се разписаха за „лалетата" в баварската столица и сякаш не оставиха съмнение за категоричното си превъзходство над северните ни съседи.

Гол на Гакпо през второто полувреме пък беше отменен поради засада. Румънците стартираха доста по-уверено в срещата, но не успяха да материализират превеса си. След 20 минути игра нидерландците укротиха напъните на Румъния и превзе контрола върху мача. Така, селекцията на Роналд Куман вече е на 1/4-финал.

Румъния - Нидерландия 0:3

0:1 Гакпо 20', 0:2 Мален 83', 0:3 Мален 90+'

Стадион: "Алианц Арена" (Мюнхен, Германия)

 

Турция снощи победи Австрия с 2:1 в последния осминафинален мач на UEFA EURO 2024. Така футболистите на Винченцо Монтела продължават напред и ще мерят сили с Нидерландия в четвъртфиналите, след като "лалетата" се справиха с Румния по-рано през деня.

За Турция в герой се превърна защитникът Мерих Демирал, който се разписа на два пъти. Първото му попадение дойде след само 57 секунди и се превърна в най-бързия гол в елиминациите на европейско първенство. Австрийците се върнаха в мача с гол в 68-ата минута, но силите им не стигнаха за нещо повече и те напускат турнира.

Австрия - Турция 1:2

0:1 Демирал 1', 0:2 Демирал 59', 1:2  Грегорич 66'

Стадион: "Лайпциг Арена" (Лайпциг, Германия)