Абсурден инцидент. Автомобил изпочупи плочки и пропадна в наскоро открит фонтан
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юли 2024 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Абсурден инцидент. Автомобил изпочупи плочки и пропадна в наскоро открит фонтан

/КРОСС/ Абсурден инцидент в центъра на пловдивското село Първенец. Близо 3-тонен пикап, натоварен с машина за пръскане срещу комари, пропадна на централния площад. Тежкият автомобил счупи новия шадраван и буквално потъна в него, изкъртвайки плочките.

Площадът беше открит на 1 юни след обновяването му с общински пари.

Искам писмени обяснения от служители на кметството, които са допуснали тази тежка машина да влезе тук, както и от самата фирма. Шофьорът е направил огромна грешка, заяви кметът на Община Родопи Павел Михайлов.

Той обясни, че служител на кметството е придружавал тежката машина, но все още не е ясно защо е допуснал пикапът да стигне дотам. Писмените обяснения трябва да бъдат дадени до петък. Фирмата пък ще трябва да поеме разходите по ремонта, обясни още кметът. Организирана е комисия, която да оцени щетите.

Пикапът е бил изтеглен с кран. Шофьорът обяснил, че не знаел, че има такова съоръжение. Служителката на кметството обяснила същото, каза кметът и определи това като „безхаберие".

Михайлов обясни, че в момента мястото е обезопасено, съоръженията изключени и има охрана. Кметът се надява до 1-2 седмици фонтанът да бъде възстановен.

Източник:Нова телевизия