Лена Бориславова: Не можем да подкрепим правителство, чийто състав е 50% министри, свързани с Пеевски
Секция: Интервюта
04 Юли 2024 06:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лена Бориславова: Не можем да подкрепим правителство, чийто състав е 50% министри, свързани с Пеевски

/КРОСС/ В интервю за бТВ Лена Бориславова от "Продължаваме Промяната" снощи обясни, че решението им да не подкрепят проектокабинета "Желязков" в никакъв случай не е действие напук.

И обясни обективните факти, поради които са гласували "против" предложения от ГЕРБ състав на кабинет. "Не можем да подкрепим правителство, чийто състав е 50% министри, свързани с Пеевски, 50%, а останалата половина - министри, провалили се в предишни правителства на ГЕРБ".

Поименно тя посочи Делян Добрев и Николай Нанков. Също и Калин Стоянов, когото нарече "вреден за вътрешната сигурност на страната".По думите ѝ Бойко Борисов е успял да провали работеща форма на правителство (бел. ред. Денков-Габриел) и седем пъти е доказал, че е неспособен да съгради и гарантира управление на България.

"Когато го правиш, защото си зависим от Пеевски и защото рискуваш собствената си сигурност, трябва да знаеш каква е отговорността и да я понесеш. Пеевски дори в момента няма контрол върху цялата парламентарна група на ДПС", тълкува Бориславова разцеплението в ДПС и новосформиралите се лагери в партията.

Логиката на Бориславова е, че това показва, че Делян Пеевски е слаб лидер. Слави Трифонов тя определи като човек с голямо его, който "само мисли как да овладее ресурс".

"Приоритетите ни не съвпадат с тези на "Възраждане", категорична беше Лена Бориславова.

Тя анализира и обясни похвата, който лидера на "Възраждане" - Костадин Костадинов, използва. "Манипулативно говорене с разпространяване на руски опорки, с които да подведе обществото", оцени тя.