Корман Исмаилов: Делян Пеевски е по-силен, защото държи с документи Доган и Борисов
Секция: Анализи
04 Юли 2024 15:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корман Исмаилов: Делян Пеевски е по-силен, защото държи с документи Доган и Борисов

/КРОСС/ Делян Пеевски е по-силен, защото държи с документи Доган и Борисов. Това заяви в предаването "Студио Actualno" Корман Исмаилов, коментирайки напрежението в редиците на ДПС. "Аз не допускам, че Доган и Пеевски ще се разберат. Пеевски е лидер на новото начало. И вече може би са стартирали много атаки към много фигури. Аз смятам, че Пеевски е по-силен", отбеляза анализаторът.

Според Исмаилов съдържанието на документите, които Делян Пеевски има, е свързано със "задкулисно разпределяне на огромни икономически ресурси. Това се случва през приватизация и овладяване на огромни икономически единици, предприятия, дружества - обикновено през скрита собственост", поясни думите си Корман Исмаилов.

Той каза, че, ако Пеевски стартира своеобразна операция "Чисти ръце" в ДПС, ще може да привлече някакви симпатии към себе си. "Мисля, че това му е единственият ход, но неговият проблем е, че и неговите ръце са мръсни. Тук ситуацията е от едно зло към друго зло", заяви Корман Исмаилов.

Той смята, че конфликтът в ДПС е между старото и новото начало за партията. "Има огромен страх и натиск върху депутатите. Затова те в момента са в процес на лично оцеляване и оцеляване на малките кръгове по региони. В момента те не знаят кой път да изберат: дали ще надделее Догановият кръг, или този на Пеевски", коментира още Исмаилов.

Източник: Actualno.com