Костадин Ангелов: Хората очакват от нас да направим правителство
Секция: Коментари
05 Юли 2024 06:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Ангелов: Хората очакват от нас да направим правителство

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Костадин Ангелов, каза че хората очакват от нас да направим правителство. „Никой не говори за партии, казват - вие там управляващите, направете нещо. Ние трябва да седнем на една маса и да говорим за приоритетите на България. Никой не го вълнуват емоциите на една или друга партия. Хората искат правителство и да решаваме техните проблеми".

Борисов първо предложи кабинет, който е на споделената власт, това означава коалиционно споразумение с всички партии, но ПП-ДБ, казаха - не, махайте се, обясни Ангелов. „След това предложихме кабинет на малцинството, ние нямахме друга опция, демокрацията така работи. Първата политическа партия - около нея се формира управляващо мнозинство, а нашите бивши партньори казват - ние ще бъдем опозиция. Извинявайте, на кого ще бъдете опозиция - на българския народ ли?

Очевидно е дошло време да говорим за промени в изборното законодателство, ако помните, организираха се кръгли маси, всички партии сядаха на тези кръгли маси, но накрая се създаваше някакво правителство и точно това направи вчера Борисов, обясни Ангелов.

Трябва да има национално отговорни партии, категоричен е Ангелов. „Не ми се иска да влизам в темата ДПС, ние никога не коментираме поведението на други партии. Нас ни вълнува само държавата и нейното управление и отговорността, която носи ГЕРБ."