Борисов: България не дава кеш на Украйна, дори получаваме пари за старото съветско оборудване
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2024 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: България не дава кеш на Украйна, дори получаваме пари за старото съветско оборудване

/КРОСС/ България няма да дава и не дава кеш на Украйна. Ние дори получаваме пари за старото съветско оборудване, до момента - 60 милиона. Договорени са още 300 млн. Не само не даваме, а и получаваме пари за помощта си. Всичко, което правим за Украйна, се остойностява. Това заяви лидерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Вчера, за пореден път, се проведе изслушване за Срещата на върха на НАТО и модернизацията на армията, а най-важните проекти са направени по време на нашето управление. Направи се опит да се уплашат българите, и то много манипулативно, че ще ходят български войници в Украйна. Те ще защитават само територията на страната ни. В последните месеци кешът стана като обменна валута и имаше нов опит да се направи инсинуация, че България ще дава такъв на Украйна", коментира той.

По думите му ГЕРБ ще се бори с ДПС да си върне загубените избиратели. "Главчев смени 25 от 28 областни управители. В областите, където загубихме изборите от Движението за права и свободи, изисквам да направим всичко възможно да си върнем подкрепата. Ще водим политическа битка с ДПС", подчерта Борисов.