Виктория Василева: Няма да отричам, че натиск върху партия „Величие” има и отвън, и отвътре
Секция: Коментари
05 Юли 2024 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория Василева: Няма да отричам, че натиск върху партия „Величие” има и отвън, и отвътре

/КРОСС/ Няма да отричам, че натиск върху партия „Величие" има и отвън, и отвътре. Това заяви в ефира на NOVA „Здравей, България" зам.-председателят на 50-ото Народно събрание Виктория Василева относно раздора в политическата формация.

Това, което най-много повлия на атмосферата на работа в групата, беше натискът отвътре. Г-н Михайлов, който си позволи да обвини част от депутатите, че били купени от ГЕРБ и ДПС, не представи никакви доказателства, поясни депутатът от „Величие".

На въпрос вярно ли е, че е имало ситуация, при която народни представители са били заключвани в помещение и оставени без телефон дълго време, тя каза следното:

Така разбрах, но не съм присъствала на тази среща. Били са извикани и изолирани от Ивелин Михайлов в Историческия парк край Неофит Рилски.

От NOVA припомниха, че в четвъртък Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник-председател на Народното събрание. Това решение бе публикувано в официалния сайт на партията.

Виктория Василева отново подчерта, че е получава заплахи за живота си.

От самото начало полагах усилия групата да не се чувства разединена или служеща на различни интереси. Всички влязохме с една и съща идея, поясни депутатът.

Ако отидем отново на избори, може би най-добре ще си проличи чии са гласовете, които са вкарали „Величие" в българския парламент, поясни зам.-председателят на 50-ото НС.