Николай Марков: Защо да се оттеглям, аз съм председател на „Величие“ и на парламентарната група
Секция: Интервюта
05 Юли 2024 11:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Марков: Защо да се оттеглям, аз съм председател на „Величие“ и на парламентарната група Интервю на Николай Марков за BTV „Тази сутрин“

/КРОСС/ Защо да се оттеглям, аз съм председател на „Величие" и на парламентарната група. Това каза в интервю за BTV „Тази сутрин" Николай Марков по повод призива на Централния съвет на партия „Величие" той да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева да напусне като заместник-председател на парламента.

По думите на Марков на конференция на формацията той е бил избран за председател и поздравен от Албена Пекова.

Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и те не са ги внесли. Това е документална измама, заяви Николай Марков.

В сайта на партия „Величие" в момента като председател е посочена Албена Пекова. Марков не фигурира и в Централния съвет.

Аз и без тази партия мога, г-жа Пекова е в тежка финансова зависимост от Михайлов (Ивелин Михайлов, идеолог на „Величие"), те двамата постъпиха некоректно, коментира Марков.

Той обяви, че разломът в отношенията му с Ивелин Михайлов е настъпил, защото е поискал да бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа. Поискал е да престанат да се събрат пари в кашони и да се продават книги на Михайлов по 150 лв.

Дават ги присъстващите, пускат ги в кашона - който идва на срещите на партията с Ивелин Михайлов. Всички координатори на т. нар. партия „Величие" са от „Тогедър" - фирмите, които са брокери и които казват на хората, учат ги как се теглят пари от банки и защо се теглят, да инвестират, разказа Марков.

Преди дни идеологът на политическата формация Ивелин Михайлов, който не е депутат, заяви, че е получил заплаха за живота си от Марков. Ябълката на раздора била подкрепа за проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Той обяви още, че Николай Марков и Виктория Василева му казали, че „Величие" ще получи министерски постове срещу гласовете си в пленарната зала.

В крайна сметка депутатите от „Величие" гласуваха против кабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.