Дарин Георгиев: Това е краят на политическа партия „Величие”
Секция: Коментари
05 Юли 2024 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дарин Георгиев: Това е краят на политическа партия „Величие”

/КРОСС/ „Това е краят на политическа партия „Величие", коментира депутатът Дарин Георгиев.

По-рано днес председателстващата заседанието на НС Росица Кирова изчете заявленията за напускане на шестима депутати от най-малката парламентарна формация. Така тя остава с по-малко от 10-има представители в парламента, което означава, че се разпада и в 50-ото НС остават шест формации. Виктория Василева пък беше освободена предсрочно като зам.-председател на парламента.

Заявления за напускане подадоха депутатите: Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова.

„Следим процесите. Това, което ни е отредено по закон, това може да правим оттук-нататък. Продължавам с тези, които не са предали идеята „Величие" и не са се отцепили. Впоследствие ще се разбере кой кого е последвал, кой е останал излъган и дали ще съжалява", поясни Георгиев.

„Не съм опорочил идеята за „Величие". Тя беше употребена от определени лица. От тези, които заставаха и се криеха зад тази идея. Ако се явя отново на изборите, очевидно няма да е с „Величие", поясни депутатът.

Той уточни, че е бил сред задържаните в Историческия парк, но отказа да коментира темата.