Протест на бул. „Сливница“ за изразяване на непримиримост към войната по пътищата и чувството за безнаказаност
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2024 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест на бул. „Сливница“ за изразяване на непримиримост към войната по пътищата и чувството за безнаказаност Понеделник (8 юли 2024 г.) от 19:00 ч. на пешеходната пътека при кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“, където бе отнет живота на Ани и Явор на 08.05.2023 г.

/КРОСС/ На 8 юли (понеделник) от 19:00 ч. на пешеходната пътека при кръстовището на бул. „Сливница" и ул. „Русе" Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта" и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата" организират протест за изразяване на непримиримост към войната по пътищата, чувството за безнаказаност и в подкрепа на всички, чиито семейства и близки са жертви на пътно убийство, ранени и пострадали в ПТП.

Основни цели:

- Изразяване на дълбока болка и възмущение от присъдата за погубените животи на Ани и Явор;

- Изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали;

- Отдаване на почит към Ани и Явор и към всички загинали в ПТП в България, както и съпричастност към пострадалите в катастрофи;

- Апел към обществото за отговорност на пътя и повишаване на Безопасността на движението по пътищата;

- Апел към институциите за активна работа по повишаване на Безопасността на движението по пътищата.

Протестът ще завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. „Сливница" и бул. „Константин Величков", като после ще се завърнем обратно в началната точка на шествието - пешеходната пътека на бул. „Сливница" и ул. „Русе".