Политолог: Краят на „Величие“ до голяма степен е бил предизвестен
Секция: Анализи
06 Юли 2024 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политолог: Краят на „Величие“ до голяма степен е бил предизвестен

/КРОСС/ В предаването „Денят на живо" по Нова Нюз Ваня Нушева, каза че до голяма степен е бил предизвестен края на „Величие". „Тя се появи основно чрез влиянието, което нейни представители имаха в онлайн медиите, така по същия начин се разпадна бързо. Това е пример, че когато нямаме стабилни политически партии и ясно изградени структури, устойчиви общности, много лесно и бързо може да се разпадне, особено когато в политиката се включват хора без опит и познания".

Примерът е показателен за това, когато имаме ниска избирателна активност как с един по-атрактивен пиар ход, с използване на предизборна кампания в онлайн пространството как един такъв проект може да намери място в Народното събрание, обясни Нушева.

Относно заплахите за убийство, Нушева каза, че това е силно притеснително. „Прави ми впечатление, че голяма част от партиите в парламента са поставени под охрана или търсят такава. Изключително притеснителен пример за това, че нашият политически живот не се развива в руслото на нормалната европейска демократична дейност".

Във връзка със сътресенията в ДПС, Нушева каза: „Не трябва да забравяме, че ДПС е една от стабилните партии, партии, които последователно изграждат и поддържат своите структури. Работят последователно в това да задават и развиват своя административен капацитет, да подготвят свои кадри за политиката и управлението в институциите. Много дълги традиции в това как да управляват имат хората, които отдавна са членове на ДПС. Това, което видяхме през последните дни бе изключително силната съпротива на хората, които са участвали дълги години в създаването на ДПС, съпротива срещу опита за налагане на един доста агресивен, импулсивен и авторитарен, едноличен стил на управление на новия председател".

Нова Нюз, „Денят на живо"