Италия предлага хиляди евро на хората, които се преместят в Тоскана
Секция: ЛЮБОПИТНО
06 Юли 2024 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италия предлага хиляди евро на хората, които се преместят в Тоскана

/КРОСС/ Един от най-привлекателните райони в света. Сред недостъпния лукс и красота на Тоскана има очарователни кътчета, които са по-слабо населени. По тази причина страната предлага финансова помощ за хората, които желаят да се преместят там.

Кандидатите ще получат между 10 000 и 30 000 евро за покупка на къща. Може да избирате между 76 населени места. Сред тях - средновековни планински селища, СПА градчета с термални бани, а почитателите на изкуството могат да изберат родното място на Микеланджело - Капрезе.

Ако мечтата ви да се установите в къща, сгушена в сърцето на тосканската провинция е била мираж, заради високите цени на недвижимите имоти. Днес регионалните власти предлагат безвъзмездно до 30 000 евро, за да се справят с демографската криза в малките планински села.

Изселването от селските райони не пропуска и Италия, тласкайки жителите към големите градове. Резултатът - малки села с изоставени улици, умираща икономика и къщи, които се рушат.

След шоковите мерки на италианските власти, като къщи за едно евро, Тоскана реши за подпише чек на желаещите да се установят в обезлюдени места. Кандидатите ще получат между 10 000 до 30 000 евро за закупуване на къща, като част от програмата „Планински жилища".

Настаняването трябва да се случи в село с по-малко от 5 000 жители, като финансово участие трябва да покрива не повече от 50% от стойността на покупката и ремонта на имота. Задължително условие е превръщането на къщата в постоянен дом. Ваканционни имоти не се позволяват.

От офертата могат да се възползват всички европейски граждани. Срокът за подаване на документи е до 27 юли. Потенциалните кандидати може да посетят официалния уебсайт на провинция Тоскана и да попълнят необходимите формуляри онлайн.

Нова телевизия, „Събуди се"