Патриарх Даниил ще отслужи света литургия за празника на храма "Св. великомъченица Неделя" и за неделята на всички български светии
Секция: Православие
07 Юли 2024 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриарх Даниил ще отслужи света литургия за празника на храма "Св. великомъченица Неделя" и за неделята на всички български светии

/КРОСС/ Тържествени богослужения ще бъдат отслужени днес за празника на столичния катедралния храм "Св. великомъченица Неделя" и за втората неделя след Петдесетница - на всички български светии. Това съобщиха от Софийската митрополия.

Тази сутрин в храма "Св. великомъченица Неделя" ще има празнична утреня. От 9:30 ч. ще бъде отслужена света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Даниил. Приканват се православните християни да присъстват и да съучастват молитвено в празничните богослужения.

Във вчерашната вечер българският патриарх Даниил беше официално посрещнат като предстоятел на Софийската митрополитска катедра от столичното духовенство и от Софийската епархия. Имаше патриаршеска вечерня с петохлебие и литийно шествие, последвано от трисагий - заупокойна молитва, за починалия български патриарх и Софийски митрополит Неофит, на неговия гроб.