Новите филми и вечните класики, които да гледате през лятото
Секция: Шоубизнес
07 Юли 2024 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новите филми и вечните класики, които да гледате през лятото

/КРОСС/ Лятото е време за плажове, музика, кино и много приятни емоции. За всеки, който брои дните до своята отпуска - следващата селекция от летни филми е точно за вас. С жегите и лежерното настроение идват най-горещите заглавия и задължителните класики за едно филмово лято.

Те могат да повишат градусите и в най-студените дни от годината. Те са летните филми и техните незабравими герои.

Първо обръщаме поглед към най-актуалните заглавия, посветени на лятото и тези, които в момента се излъчват в кината и платформите за видеосъдържание. Уил Смит и Мартин Лорънс се завръщат като „Лошите момчета", но този път, за да изчистят своето име на смъртоносна мисия.

Феновете на сериалите могат да се отправят на пътешествие към басейните и тайните на най-скъпия кънтри клуб в Палм Бийч Флорида - „Палм Роял". Действието се развива в края на 60-те години на XX век, когато да се впишеш във висшето общество не е било просто летен флирт, а цел за всеки амбициозен гражданин.

Най-горещото лятно заглавие за 2024 г. дойде още през март месец у нас с участието на едни от секс символите на поколението Z - Глен Пауъл и Сидни Суини. Тяхната история за търсенето на истинската връзка, докато са на приятелско сватбено пътешествие в Австралия, все още печели зрители в платформи като Нетфликс и Епъл+.

Формулата да събереш руси, млади и желани актьори в плажна продукция не е измислена днес. Всеки зрител, който има съзнателни спомени от 90-те познава „Спасители на плажа".

От днешна гледна точка сериалът е просто добър повод Памела Андерсън и Дейвид Хаселхоф да бягат задъхани на забавен каданс, докато ги заливат вълните.

За феновете обаче Си Джей Паркър и Мич Бюканън ще останат най-сигурната брегова охрана за всички времена.

Понятието летен блокбастър се ражда не къде да е, а в кръвожадните „Челюсти" на Стивън Спилбърг от 1975 година. Освен, че и до днес е жив учебник за изграждане на напрежение в света на киното, „Челюсти" преобръща историята.

Когато Спилбърг решава, че премиерата на филма да бъде в края на юни, всички от студиото и разпространителите твърдят, че ще е загуба филмът да се излъчи, когато хората са по плажовете, а не в киносалоните. Спилбърг надделява и така преобръща логиката на киноразпространението.

Летни комедии много, но една е първата голяма класика в жанра. Филмът е „Някои го предпочитат горещо", премиерата през 1959 г., в главната роля Мерилин Монро.

„Някои го предпочитат горещо" се развива през 30-те години в САЩ по време на „Голямата депресия" и т.нар. „Сух режим". Двама закъсали за пари музиканти, един картел за алкохол и красив хавайски остров се превръщат в достатъчно условие за едно вечно лятно киноизкушение.

Последната спирка от нашата лятна киноразходка е в България при незабравимата банда на „Оркестър без име". Велко Кънев, Филип Трифонов, Павел Попандов, Георги Мамалев, Катето Евро, десетки реплики, превърнали се в поговорки и тайните мечти на едно поколение за лесно бягство към Западния свят.

бТВ, „Тази неделя"