Къде са рисковите участъци на пътя у нас
Секция: Автомобили
07 Юли 2024 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде са рисковите участъци на пътя у нас

/КРОСС/ Времето за отпуските започна, по-интензивният трафик към морето е факт, а с това зачестяват и катастрофите. Кои са най-критичните участъци по пътищата у нас? Експертът по авто и мото подготовка Мариан Василев направи анализ.

Една от най-критичните отсечки е Русе - Велико Търново или т.нар. трансграничен път Истанбул-Букурещ. Селата Поликраище и Самоводене са печално известни с честите катастрофи. Според Мариан Василев проблемът на този участък между Самоводене и Велико Търново е пътят. Тепърва се строи скоростния път Русе - Велико Търново. Това трасе, освен трансграничен коридор, се използва от пътуващите към Южното Черноморие и то вече е претоварено. Ежедневие са катастрофите с ТИР-ове и международни шофьори.

„Чуждите шофьори да бъдат санкционирани, да знаят, че не може да им се размине, защото идвайки в България, те имат едно чувство за безнаказаност. Така, както карат тук, със сигурност не карат в техните държави. Когато ги санкционират, няма събираемост на глобите", коментира Василев.

Пътят София-Варна преминава през градски условия. И тук отново идва въпросът за магистрала. Изгледи „Хемус" да стигне от София поне до Велико Търново в близките години няма.

Нова телевизия, „Събуди се"