Патриарх Даниил: Да се стараем с ума и сърцето си да пребиваваме в Бога
Секция: Православие
07 Юли 2024 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриарх Даниил: Да се стараем с ума и сърцето си да пребиваваме в Бога

/КРОСС/ С камбанен звън митрополитската катедрала "Света Неделя" посрещна новия патриарх и софийски митрополит Даниил.

Църквата се оказа тясна за всички миряни, които желаеха да присъстват и да получат причастие от своя предстоятел. Тържественото посрещане на Даниил като софийски митрополит започна снощи с отслужването на вечерна служба. Редом до патриарха, в първата празнична неделна служба като Софийски митрополит застанаха и предстоятелите на останалите епархии. Църквата "Света Неделя" днес отбелязва и своя храмов празник.

"Да се стараем действително и с ума си и със сърцето си да пребиваваме в Бога, защото преходен е образът на тоя свят, а Господ пребъдва вовеки и ни е признал в това преходно време да се обръщаме към него и да усвояваме тези непреходни блага, които той ни дава да усвояваме в този живот".

"Нашата вяра е практическа, тя е много свързана с нашия живот, ние живеем, тъй както вярваме, затова да пазим тази вяра и да не се съчетаваме с празни неща, с маловерие. Да не допускаме маловерието да отвлича мислите, желанията и волята ни, а целеустремено да следваме търпеливо пътя, който са ни завещали всички светци, просияли от нашия род", заяви Даниил - патриарх Български.