Костадин Костадинов: От нас зависи да преодолеем разделението и да обединим България и българите
Секция: Коментари
08 Юли 2024 06:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: От нас зависи да преодолеем разделението и да обединим България и българите Костадинов честити на православните християни празника на всички български светии

/КРОСС/ "Улисани в ежедневните боричкания на нечистоплътната политическа арена понякога забравяме важните и непреходни неща в живота на нашия народ.

Уважаеми сънародници, днес е Неделята на всички български светии - православният празник на българските светци. В нашия пантеон има 347 светци и мъченици, просияли по нашите земи. Една голяма част от тях са българи по кръв и род, като най-прославените са светиите закрилници на България от сияйната пустиножителна четворица - св. Иван Рилски, св. Йоаким Осоговски, св. Прохор Пчински и св. Гаврил Лесновски. По ирония на съдбата днес техните манастири се намират в три държави - два в Македония, един в Сърбия и един в България.

Такава е съдбата на нашия народ - разкъсван от чужди, предаван от свои. Народът ни е разделен физически, разделен е и душевно - от нас и само от нас зависи да преодолеем разделението и да обединим България и българите. Друг избор нямаме - победата е единствената ни цел! И с Божията помощ ще я постигнем!", написа снощи Костадинов в социалната мрежа.