Джейхан Ибрямов: Изходът от ситуацията е изцяло в ръцете на почетния председател на ДПС
Секция: Коментари
08 Юли 2024 06:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джейхан Ибрямов: Изходът от ситуацията е изцяло в ръцете на почетния председател на ДПС

/КРОСС/ Ден след срещата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган със 17 членове на партията, коментарите за случващото се в движението продължават. Според участници в срещата до дни се очаква позиция на Ахмед Доган.

Пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС в Росенец няма никакви признаци за предстояща среща между Ахмед Доган и председателят на партията Делян Пеевски. Неофициалната информация за такава среща предизвика сериозен интерес в политическото пространство. Членове на партията смятат, че изходът от ситуацията в партията е в ръцете на Доган. Засега няма коментар от пресцентъра на "Движението за права и свободи".

Срещата на почетния председател Ахмед Доган със 17 членове на ДПС, написали отвореното писмо до него, е начало на оздравителен процес в партията, смята заместник-председателят на Движението Джейхан Ибрямов. "Да изясним - има напрежение, конфликт е много тежка дума. Нищо необичайно и на вчерашната среща обсъждахме моделите на управление, които сме свикнали да виждаме в ДПС и сегашния модел на управление", каза той.

Изходът от ситуацията е изцяло в ръцете на почетния председател, смята още Ибрямов. "Всичко е възможно, но е изцяло в ръцете на почетния ни председател. В най-скоро време ще излезе с изявление", допълни той.

През последните дни в социалните мрежи са публикувани декларации от различни местни структури в подкрепа на Доган. "Няма наши и ваши редици, има едно ДПС. Това са хора, които изпълниха волята на Доган", каза Ибрямов.

Конфликтите в ДПС не са необратими. Това е мнението на журналиста Илхан Андай. "Сега, целият този скандал ще приключи като се направи още една, по стара традиция се направи снимка и кой откъде е дошъл. За да завърши този тест на ДПС, остава още една снимка - на Доган и Пеевски, не се знае кога. Трябваше да е днес, но нещата се успокояват и може и да не е днес", каза той.

По-късно в неделя председателят на ДПС Делян Пеевски изпрати официална позиция, в която заяви "Няма тема Доган-Пеевски, има тема Пеевски и дерибеите".