Уволниха дисциплинарно зам.-шефа на полицията в Ловеч
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юли 2024 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уволниха дисциплинарно зам.-шефа на полицията в Ловеч

/КРОСС/ Криминалистът Георги Иванов, подсъдим за кражба на ток, беше уволнен дисциплинарно със заповед на министъра на вътрешните работи. Зам.- директорът на ловешката полиция, който е и пенсионер, получи известието си на рождения си ден. Той се забърка в серия от скандали, като последният е свързан с висящо дело срещу него, уличаващо го в кражба на ток.

През 2014 година в дома на полицейския шеф е констатирано нарушение с данни за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Според енергото Иванов е ползвал пет години незаконно електроенергия. В документа, с който NOVA разполага, пише, че със син кабел, директно към фазата е станало присъединяването и е избегнато правилно отчитане на потреблението. Техниците подават сигнал на телефон 112 и идва полиция, за да констатира кражбата на ток. Две години след случая Иванов е върнат на ръководния пост в МВР - Ловеч.

Повече от година Иванов обжалва, иска отводи на магистрати и делото срещу него все още не може да тръгне. Още първите дни след констатираното незаконно връзване към енергото, на Иванов е направена криминална регистрация.

Преди поредното съдебно заседание, което е на 25 юли 2024 г., Иванов поиска съкратено съдебно следствие.