Тази вечер Испания и Франция влизат в битка за място на финала на UEFA EURO 2024
Секция: СПОРТ
09 Юли 2024 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тази вечер Испания и Франция влизат в битка за място на финала на UEFA EURO 2024

/КРОСС/ Испания и Франция ще определят първия финалист на европейското първенство по футбол. Двата отбора се изправят един срещу друг тази вечер от 22 часа на стадиона в Мюнхен в полуфинален двубой.

Мачът ще бъде предаван пряко по „Нова" и „Диема Спорт 3", както и НА ЖИВО С КАРТИНА на Gong.bg.

С уверена игра и хубав футбол трикратният европейски шампион (1964, 2008, 2012) Испания се класира на полуфиналите в турнира. Тимът постигна три победи в група В, като разгроми Хърватия с 3:0, след това надви Италия и Албания с по 1:0.

В осминафиналите испанците отстраниха Грузия след 4:1 преди да дойде драматичния четвъртфинал с домакина Германия. След 1:1 в редовното време, Микел Мерино вкара победен гол в 119-ата минута, за да прати Испания на пети полуфинал.

Франция, който преследва първа европейска титла от 24 години, имаше по-труден път. Тимът завърши втори в група С след победа 1:0 над Австрия и две равенства (0:0 с Дания и 1:1 с Полша). В осминафиналите Франция елиминира Белгия след автогол, а в четвъртфиналите трябваше да премине през драма с дузпи срещу Португалия.

Проблеми и различни казуси трябва да решават треньорите на Франция и Испания преди полуфинала между двата отбора на европейското първенство. Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте не може да разчита на двама наказани защитници - Даниел Карвахал и Робин Льо Норман.

Контузен пък е Педри, който няма да играе повече на Евро 2024.

В лагера на Франция няма контузени или наказани, но треньорът Дидие Дешан трябва да прази избор. Адриен Рабио се завръща след наказание, а най-вероятно един от основните играчи Антоан Гризман ще остане на резервната скамейка.