Байдън заяви, че остава в президентската надпревара и ще победи Тръмп
Секция: СВЯТ
09 Юли 2024 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Байдън заяви, че остава в президентската надпревара и ще победи Тръмп

/КРОСС/ Ще се оттегли ли Джо Байдън от президентската надпревара? Поредният епизод от сагата беше писмо, което президента на Съединените щати изпрати до демократите в Конгреса. Байдън написа на своите съпартийци, че "въпреки всичките спекулации в пресата и другаде, оставам твърдо решен да продължа борбата", посочи той.

Редица видни членове на партията, като конгресмени и щатски губернатори, декларираха че искат Байдън да се откаже. След лошото му представяне на дебата с Доналд Тръмп, техния брой се увеличава ежедневно. В писмото Байдън казва, че знае за призивите, но номинацията се решава на първичните избори и той ги е спечелил. А на вчерашните пресконференции на говорителите на кабинета те отрекоха, че Байдън е подложен на лечение.

"В медицинските доклади няма подобно лечение и това не е болест от която президента се лекува. Той нито е бил третиран в миналото за синдрома на Паркинсон, нито взима такива лекарства сега. Ежедневните задължения, които президента изпълнява редовно са достатъчен тест за когнитивните му способности. Това е мнението и на лекаря", коментира говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Източник: БТА