Schneider Electric е най-устойчивата компания в света според сп. Time и Statista
Секция: ИКОНОМИКА
09 Юли 2024 20:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Schneider Electric е най-устойчивата компания в света според сп. Time и Statista

/КРОСС/ Рюей Малмезон (Франция), 9 юли 2024 г. - Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, зае първото място в класацията „Най-устойчивите компании в света за 2024 г." на списание Time и Statista. Това признание отразява амбициозните цели на Schneider Electric за намаляване на собствените емисии, както и ангажимента на компанията да помага на клиентите си да подобрят своята енергийна ефективност и да намалят емисиите си.

Time и Statista приложиха прозрачна методология от няколко стъпки, за да определят най-устойчивите компании в света за 2024 г. Процесът започна с подбор от над 5000 компании - най-големите и влиятелните в света. След строга четиристепенна оценка крайната класация изключи неустойчивите сектори и взе предвид фактори като външни рейтинги и ангажименти за устойчивост, практики за корпоративно отчитане и показатели за екологични и социални резултати. Този всеобхватен подход доведе до класирането на 500 компании от над 30 държави.

Както Time, така и Statista изтъкват технологичния опит на Schneider Electric и програмата Schneider Sustainability Impact (SSI). Тази трансформираща програма стимулира и измерва напредъка на компанията към Глобалните цели за устойчивост за периода 2021 - 2025 г. и допринася за шест дългосрочни ангажимента, които обхващат всички аспекти на екологичното, социално и корпоративно управление (ESG). Наред с този напредък компанията помага на клиентите да намалят въглеродните си емисии, като от 2018 г. насам са спестени и избегнати 553 млн. тона емисии на CO2. Компанията също така постигна значителен напредък в трансформирането на собствената си верига на доставки. Въглеродните емисии на 1000-та най-големи доставчици на Schneider Electric са намалели с 27% от началото на програмата - а 21% от стратегическите партньори на компанията във веригата на доставки са изпълнили стандартите на Schneider Electric за достоен труд.

„За нас е огромна чест да бъдем признати за най-устойчивата компания в света", посочи Петер Хервек, главен изпълнителен директор на Schneider Electric. „Това постижение е доказателство за нашия непоколебим ангажимент към устойчивото развитие, който е заложен във всичко, което правим. В решенията и ежедневните си дейности ние взимаме предвид околната среда, обществото и доброто управление. Ето защо полагаме усилия да постигнем още по-голям напредък в изпълнението на нашите цели за устойчивост и да гарантираме, че всеки допринася за създаването на положително и трайно въздействие."

Наскоро, за 13-а поредна година, Schneider Electric бе включен в Световния индекс за устойчиво развитие на Dow Jones, зае първо място в своя бранш и си осигури място в индекса за Европа. Това постижение отразява добрите резултати на компанията в областта на екологичното, социално и корпоративно управление (ESG), като устойчивостта е залегнала в основата на нейната стратегия.