Електрическото джудже Фиат Тополино
Секция: Автомобили
09 Юли 2024 20:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електрическото джудже Фиат Тополино

/КРОСС/ С електрическия си модел Fiat Topolino италианците продължават мисията си за създаване на устойчива мобилност за градските райони. Първото превозно средство на марката в тази категория има за цел да облекчи задръстванията във вътрешните градове чрез достъпна и устойчива мобилност с електрическо превозно средство. Базовата цена на Fiat Topolino Dolcevita е 9890 евро. При лизинг офертата е валидна от 49 евро на месец, но с депозит от 1500 евро.

Подобно на първия Fiat 500 с прозвището „Тополино/мишленце/" през 30-те години на миналия век, новото возило с размерите на микрокола също е транспортно средство за широк кръг купувачи. Превозното средство, което може да достигне скорост от 45 км/ч, може да се използва дори от млади начинаещи шофьори на 15 и повече години.

Със забавни аксесоари - като малък душ за къпане -, наистина елегантен дизайн и одобрение за млади, начинаещи шофьори, Fiat Topolino се харесва на изцяло нова целева група. За тях това е безопасна, удобна и екологична алтернатива на моторизираните двуколесни, според производителя.

Новият Fiat Topolino консолидира ангажимента на марката към устойчивостта за намаляване на CO2 и шумовите емисии, особено в градските райони. Освен това електрическото превозно средство, което е дълго само 2,53 метра, заема малко място в тесните градове.

Предлагат се два стила на каросерията - отворена и затворена. Те не само са еднакви в централната си структура, но имат и еднакъв цвят. Новият Fiat Topolino обикновено се появява в свежо ментово зелено. Специалният дизайн на колелата и интериорната естетика също са еднакви и за двата варианта на каросерията. Дължината на автомобила е удобните 2,53 метра.

Първият автомобил на FIAT в тази категория достига максимална скорост от 45 км/ч. Батерията от 5,4 кВтч позволява пробег до 75 километра и може да бъде напълно заредена за по-малко от четири часа. За затворената версия се предлагат апликации за врата с ефект на дърво. За отворения вариант можете да изберете свежи, летни райета за тентата.

Отзад и двете версии имат кутия за съхранение на багаж. Външните огледала блестят с ретро хромиран ефект. Вариантът с отворена каросерия има собствен дизайн на прага на вратата и въжета в изрезите на вратите.

Гамата от аксесоари на Fiat включва аксесоари, които идеално отговарят на стила на Fiat Topolino - просторна чанта за багажник, вентилатор с USB интерфейс, Bluetooth високоговорител, изолирана бутилка за топли и студени напитки или покривала за седалки, които могат да се трансформират в удобни и меки плажни кърпи ако е необходимо . Всички аксесоари са изработени в ментово зелен цвят "Verde Vita".