Какви послания ще излъчи НАТО на Срещата на върха
Секция: Анализи
10 Юли 2024 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какви послания ще излъчи НАТО на Срещата на върха Анализ на темите и посланията правят журналистът и зам.-главен редактор на "Дневник" Петър Карабоев и военният експерт Васил Данов

/КРОСС/ Започна срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Анализ на темите и посланията в студиото на „Здравей, България" правят журналистът и зам.-главен редактор на "Дневник" Петър Карабоев и военният експерт Васил Данов.

Според Карабоев тезата, че Украйна трябва да получи значително повече защита и въоръжение със сигурност ще бъде обсъдена. Друга тема, която журналистът очаква да чуе на срещата, е какви действия ще предприеме Европа. Важно е Европа в следващите 7 до 10 години да изгради отбранителен капацитет, какъвто тя няма в момента, категоричен е зам.-главният редактор на "Дневник".

Все още говорим за надежди и очаквания, а бойните действия си вървят. След удара по детска болница вчера беше ден на траур в Украйна. Ние, държавите от НАТО, особено Западна Европа, сме закъснели с 10 години. Войната не започна на 24 февруари 2022 г., а 2012-а, подчерта Васил Данов.