Министър Стоянов: Няма жалби за оказан натиск от страна на Чакъров върху областни структури на ДПС
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2024 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Стоянов: Няма жалби за оказан натиск от страна на Чакъров върху областни структури на ДПС

/КРОСС/ Към момента в МВР няма жалби от представители на ДПС, че съпредседателят на партията Джевдет Чакъров е оказвал натиск на членове на областните структури. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. И допълни, че не е запознат дали има оплаквания в прокуратурата.

Епистоларна война между групи в Движението се разви в последните дни, след като почетният председател Ахмед Доган препоръча на ПГ да не подкрепя проектокабинета на ГЕРБ-СДС. В резултат на разногласието при гласуването на първия мандат, 30 души от ДПС подкрепиха предложения състав, докато останалите депутати се съобразиха с препоръката на Доган. От групата бяха изключени Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов. А Пеевски заяви, че конфликтът му не е с Доган, а с "дерибеите".

Вчера почетният председател на ДПС получи подкрепа от чужбина. Депутатите, които застанаха зад него, пък не отидоха на заседание на парламентарната група. За сметка на това обявиха в писмо, че не групата, а партията трябва да решава съдбата на втория мандат.

Източник:"Фокус"