Иск за 1 100 000 лв. предявиха близките на убития в Цалапица Митко
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2024 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иск за 1 100 000 лв. предявиха близките на убития в Цалапица Митко Днес се гледа делото срещу основния заподозрян Рангел Бизюрев

/КРОСС/ Иск от 1 милион и 100 хиляди лева предявиха близките на убития в Цалапица Димитър Малинов към основния подсъдим Рангел Бизюрев. Делото срещу него ще се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица, разпореди днес съдът.

Според адвокатите на почерненото семейство е възможно Бизюрев да е имал съучастници и те ще бъдат разкрити при разпитите на свидетелите. „Държим всички свидетели да дадат непосредствени показания. Считаме, че има противоречия в много от моментите по това дело и те следва да бъдат изяснени пред съда", заяви адвокат Антоанета Николова. „Имаме съмнения, че господин Бизюрев е подпомогнат в побоя, който е нанесъл на Димитър. Ще се опитаме чрез разпита на свидетели да установим обстоятелствата в тази посока. За нас господин Бизюрев има съучастници в това престъпление", допълни Димитър Марковски, който също защитава интересите на близките на жертвата.

Майката на жертвата заяви, че никой до момента не признава да е нанесъл смъртоносните за Митко удари в лицето му. Бизюрев е признал единствено за четири в областта на торса. „Искаме доживотен затвор без право на замяна за всички участници в убийството! Близнаците също трябва да са тук и да бъдат съдени като съучастници!", категорична е почернената Атанаска Бакалова.

Междувременно жители на селото и близки и роднини на убития Димитър Малинов отново излиязоха на протест. Демонстрацията започна 30 минути преди началния час на делото срещу Бизюрев в Окръжния съд в Пловдив. Стана ясно, че близнаците Валентин и Борислав Динкови, сочени за помагачи на убиеца, ще бъдат разпитани, но поотделно.

Димитър Малинов почина през юли миналата година след жесток побой.