Борисов: Още преди три месеца заявихме, че коалиция с ДПС няма да правим
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2024 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Още преди три месеца заявихме, че коалиция с ДПС няма да правим

/КРОСС/ "Кой ще победи там, изобщо не ни касае. Малко ми е като Испания или Англия на финала", каза той. "Това, че има проблем в тази партия, обвиненията, които си прехвърлят дава голяма възможност нашите структури да се развият по-добре. Колкото по-зле са другите партии, толкова по-добре за нас", обяви Борисов.
"Още преди три месеца заявихме, че коалиция с ДПС няма да правим", каза той. "Преговорите доказаха, че нито поискахме подкрепа към ДПС, нито дадохме подкрепа за ДПС", допълни Борисов.

"В сглобка бях с Лена, Кирил, Асен, Денков и кабинетът се казваше "Габриел-Денков". ДПС не участваше в тази сглобка, нито имаха министри, нито участваха в преговори", припомни той.

По отношение на напрежението между между Доган и Пеевски Борисов коментира: "Кой е по-добър, това да го решат българските мюсюмани и българските християни, предполагам, а що се касае до ГЕРБ, ние винаги сме имали много български мюсюлмани", заяви Борисов.

Припомняме, че в сряда вечер почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски. Малко по-късно последва писмо от самия Пеевски. "Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало", гласи обръщението.