Оранжев код за опасно горещо време в петък за цяла България
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2024 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оранжев код за опасно горещо време в петък за цяла България Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа и втора степен за опасно горещо време за днес и утре

/КРОСС/ Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа и втора степен за 11 и 12 юли. За четвъртък е обявен жълт код за високи температури в цялата страна. В петък пък предупредителният код е оранжев.

Днешният ден е третият пореден с издаден предупредителен жълт код от НИМХ за високи температури в цялата страна. Времето остава горещо, с максимални температури предимно между 34 и 39 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30 и 34 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: БТА