Ще останат ли университетски преподаватели и учени от БАН на улицата заради ремонт на ведомствени жилища
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2024 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще останат ли университетски преподаватели и учени от БАН на улицата заради ремонт на ведомствени жилища

/КРОСС/ С "Денят започва" се свързаха университетски преподаватели и учени от БАН, които се притесняват, че заедно със семействата си могат да останат на улицата. Причината е ремонт във ведомствени жилища, който те обитават в момента. Притеснението на над 100 домакинства е липсата на уверение, че след подобренията в блок 58 в Студентски град, те ще могат да се върнат в апартаментите си.

Новият момент, е че всички хора трябва да напуснат, за да се извърши ремонтът. Разговаряхме с директора на "Студентски общежития и столове" за поетапно правени на ремонта или за алтернатива за хората, но той каза, че няма алтернатива и трябва да напуснем, каза в БНТ "Денят започва" проф. д-р Димитър Димитров от Висшето транспортно училище.

Ремонтът ще засегне около 150 домакинства. Той ще е в общите помещения и само в някои от стаите, защото в повечето случаи живеещите сами да ремонтирали помещенията, които обитават, добави той. Надявам се, че ще има добра развръзка и здравият разум ще надделее, заяви Ангел Стойков - председател на Национално представителство на студентските съвети.