Джевдет Чакъров: Има проблем във функционирането на партията ни
Секция: ПОЛИТИКА
12 Юли 2024 06:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джевдет Чакъров: Има проблем във функционирането на партията ни

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Джевдет Чакъров каза, че има напрегната ситуация в ДПС, но не бих я очертал като фронтова линия. „Става въпрос за начина на функциониране на партията. Има проблем във функциониране на партията ни, в обръщението си Доган представя реалните действия в ситуацията на политическата ни сила, а именно че са нарушени демократичните принципи на управление. Да, използва и думата преврат, но и че не се спазват решенията на Националната ни конференция от февруари месец".

Важно за нас е, че ние виждаме, че има и други измерения, а именно, че това е един оздравителен процес в нашата политическа сила, обясни Чакъров. „Става въпрос по какъв начин се обявяват заседанията. Ние имаме утвърдени традиции в това отношение. Винаги колективното начало са функционирали в партията и съобразно устава всеки е знаел своите правомощия и задължения. В случая става въпрос на еднолично и авторитарно управление".

Аз впоследствие разбрах, че ще има еди какво си заседание, аз не съм участвал в процеса на взимане на решения, на насрочване на заседанието и т.н., обясни Чакъров.