Рамадан Аталай: Който вади етническата карта, си заминава от политиката
Секция: Коментари
12 Юли 2024 11:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рамадан Аталай: Който вади етническата карта, си заминава от политиката

/КРОСС/ "Нека господин Данчо Цонев да не си слага дивиденти и да не си играе с етническата карта. Който вади етническата карта, мисля, че си заминава от политиката". Това заяви бившият депутатът от ДПС, а сега независим народен представител Рамадан Аталай пред журналисти в Партийния дом.

Tой обясни, че е чул интервюто на Йордан Цонев по bTV, който повтаря навсякъде, че има етническо напрежение.

Няма как човекът, който е измислил български етнически модел, заедно с цялата българска общност и изведнъж Ахмед Доган и неговите последователи да създават етническо напрежение, разочарован е Аталай от твърденията на Цонев.

"Ако господин Данчо Цонев не знае стихотворението "Аз съм българче", да го прочете. И на мен ми викат, че съм турче, сигурно и циганче може да ми казват, но както и да е, какво от това? Може ли да се извади етническата карта днес, когато си в слаба позиция. Когато виждаш, че на Балканите признават българския етнически модел, да преминем през преход в тоталитаризма и Доган да е създал това нещо и Доган да извади етническата карта, е неприемливо", изтъкна Рамадан Аталай.

Пред bTV по-рано днес Цонев заяви, че е бил заблуждаван, че заедността е философия на ДПС.

Той посочи, че е във Фейсбук група, създадена от близката до почетния председател Елван Атила, в която има смущаващо съдържание.

"Видях чисто етнически призиви - "българите и помаците ни вземат партията", "ние, турците, да си я върнем". Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата "заедност". От тази Фейсбук група разбрах, че 25 г. съм "българчето" в тази партия", отбеляза депутатът.

Цонев заяви, "е е склонен да вярва на анализаторите, които казват, че отсъствието на неговоито име и това на Искра Михайлов от списъка на Ахмед Доган за отстранени цели да покаже, че този завой на ДПС не е етнически. Според Цонев обаче имал етнически привкус.