Любо Киров започна „Ново турне 2024“ с голям концерт в Плевен и вдигна високо летвата на музикалните събития за годината
Секция: Шоубизнес
12 Юли 2024 18:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Любо Киров започна „Ново турне 2024“ с голям концерт в Плевен и вдигна високо летвата на музикалните събития за годината

/КРОСС/ Любо Киров започна своето „Ново турне 2024" с голям концерт в пълния Летен театър в Плевен в сряда вечерта. Шоу на световно ниво, визуални ефекти и вълнуващата музика на Любо Киров завладяха най-голямата лятна сцена в родния му град.

Публиката преживя всяка една минута от емоцията, която носи любимият ѝ изпълнител, и пя с него песните от съвсем новия му албум „Ново сърце", както и превърнали се в знакови за българската музика парчета.

Концертът започна на висока скорост с динамичното рок звучене на „Последното решение" и „Восъчен герой". Последваха „Ново сърце" и „Всичко е наред". Публиката слуша още от Любо Киров - „Целуни ме", „Както преди", „Заедно", „Забранена любов", „Усеща се сила" и други от любимите си песни.

Специален гост на турнето и тази година е Михаела Маринова, която излезе на сцената до Любо Киров за дуетите „Вселена" и „Мога".

В концерта в Плевен се включиха и деца от Музикален център DORI DIOS с ръководител Доротея Люцканова и ученици от Националното училище по изкуствата „П. Пипков" с преподавател Милен Македонски.

Началото на „Ново турне 2024" е в две поредни вечери в Плевен. След това са планирани концерти във Варна - 13 и 14 юли, Стара Загора - 18 юли, Бургас - 21 юли, Пловдив - 7 август, и Велико Търново на 9 октомври. На 28 ноември Любо Киров ще се завърне в най-голямата мултифункционална зала в страната „Арена София" за безкомпромисно музикално шоу.

Както подсказва и името му, „Ново турне 2024" ще бъде изцяло ново преживяване за публиката на Любо Киров. Само преди месец излезе и новият му албум „Ново сърце", който се радва на изключително позитивни отзиви. Едноименната песен от него вече има и два видеоклипа - на оригиналната и на акустичната версия.

От 1 юли пък "Любо Киров - Концерт в София 2023" е достъпен за зрителите на Мах. Това е първият концерт на български изпълнител, който влезе в българското съдържание на международната стрийминг платформа. С това Любо Киров продължава да разширява музикалното си влияние и да добавя допълнителна стойност за публиката на творческите продукти, които създава.

По-рано през годината Любо Киров бе част от българската делегация при визита във Ватикана по повод 24 май с аудиенция при папа Франциск. Там бе представен от президента Румен Радев като един от най-успешните български певци и обществена личност с участие в много благотворителни кампании и каузи.

Определян като един от най-влиятелните музиканти на нашето време, Любо Киров бе позициониран на корицата на престижното списание Forbes в началото на 2024 година, поставяйки началото на разговора за истината в шоубизнеса. Поредна година той отново е в класацията на изданието „Топ 70 на българските знаменитости", като е единственият музикален изпълнител сред първите десет.

Носител е на множество награди, сред които „Икар" и „Златно перо" за принос към българската култура и изкуство.