НАП провери над 800 търговски обекта по Черноморието и състави 150 акта
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2024 18:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НАП провери над 800 търговски обекта по Черноморието и състави 150 акта Най-честите нарушения са за неиздаване на фискален бон

/КРОСС/ За първите две седмици от началото на контролната кампания на НАП по Черноморието фискалните инспектори са проверили повече от 800 търговски обекта. Става дума предимно за заведения за хранене, дискотеки, барове, атракциони и магазини за хранителни стоки.

Фискалните инспектори са съставили общо над 150 акта за нарушения, като най-честите са за неиздаване на фискален бон и разминаване между сумите, маркирани на касовия апарат и наличностите в касата. В 8 е липсвало фискално устройство. До момента не са установени сезонни работници, полагащи труд без сключен договор с работодателя.

Контролната кампания на НАП край морето продължава до края на летния сезон. В рамките на проверките се прилага способът „таен клиент", осъществяват се явни наблюдения.

В териториалните структури на приходната агенция във Варна и Бургас са получени общо 44 сигнала от граждани за неиздаване на фискален бон. По тях са образувани незабавни проверки, които са потвърдили получената информация.