"Той загина, за да защити семейството си": Кой е убитият при опита за покушение срещу Тръмп
Секция: СВЯТ
15 Юли 2024 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Той загина, за да защити семейството си": Кой е убитият при опита за покушение срещу Тръмп

/КРОСС/ Пожарникарят Кори Комператоре е мъжът, който беше убит при опита за покушение срещу Доналд Тръмп, каза в неделя губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро.

"Той загина, опитвайки се да защити семейството си", посочи Шапиро, а Щатската полиция потвърди самоличността на жертвата.

„Кори беше запален поддръжник на Тръмп и се вълнуваше, че може да присъства на митинга. Говорих със съпругата и двете му дъщери. Помолиха ме да споделя с всички вас, че Кори е загинал като герой. Той се е хвърлил върху близките си, за да ги защити", заяви Шапиро.

Той е наредил знамената да бъдат свалени наполовина в памет на Комператоре. Президентът Джо Байдън пък изрази съболезнованията си на семейството на убития пожарникар.

Още двама души бяха тежко ранени при инцидента - Дейвид Дъч, на 57 години от Ню Кенсингтън, и Джеймс Копенхавър, на 74, от Муун Тауншип. Те са в стабилно състояние, каза щатската полиция в прессъобщение.

Дъч е комендант в Лигата на морската пехота на Пенсилвания, в организацията в окръг Уестморланд. Заместник-командирът Мат Попович каза във Facebook, че Дъч е претърпял две операции, след като е бил „прострелян в черния дроб и гърдите".

Източник:CNN