ПП-ДБ при Радев: Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Юли 2024 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПП-ДБ при Радев: Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза (Обновена)

/КРОСС/ От „Продължаваме Промяната - Демократична България" са на среща при президента Румен Радев. Разговорът е иницииран от ПП-ДБ, след като стана ясно, че именно те стават втора по големина парламентарна група след трусовете в ДПС и ще получат втория мандат.

„Жегата отвън съвпадна с разгара на горещото политическо лято - множество остри противоречия, силна динамика в политическите процеси. Тази сложна обстановка изисква диалог и навременни и оперативни решения", каза в началото държавният глава.

„Кризите изискват нестандартни решения. И затова предлагаме нестандартно решение, което да ни помогне да излезем от настоящата политическа криза. В нейната същина е неуспялата борба с корупцията. Мястото на корумпираните политици не е в Народното събрание", започна Николай Денков.

„Искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да направим липсващата крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпирани лица", добави Денков.

От ПП-ДБ предложиха декларация и поискаха известно време от президента. Според държавния глава вторият мандат ги е изненадал.

„Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намирането на политическа подкрепа в рамките на 50-ото Народно събрание първо по съставянето на правителството. От вашите действия и реакцията на политическите сили ще взема решения кога да връча втория мандат", каза Радев.

„Очакванията са ни през утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители и след това да видим дали ще има подкрепа", обяви Денков. От ПП-ДБ искали да видят реално приети закони и решения, които да показват, че има подкрепа за истински промени. „Не искаме да се занимаваме с подмяна", категоричен беше Денков.

„Определено това, което изложихте, е очакването на цялото общество от дълги години. Вече няколко пъти подчертавах, че в такива трудни ситуации на кризи трябва да се водим стриктно от закона, най-вече от Конституцията. Ще очаквам вашите навременни действия, за да взема решение и да не компрометираме и самата конституция", заключи президентът.